Smještaj u Svetoj Marti - Caritas Mostar

U prilogu vam dostavljam obavijest o otvorenosti Caritasova Doma Sveta Marta za sve osobe koje se nađu u Mostaru radi liječenja, ili su pratnja bolesnika, posebno djece, a nisu u mogućnosti sami osigurati vlastiti smještaj.

Smještaj je u potpunosti besplatan.

Moli vas da o ovoj mogućnosti obavijestite povjerene vam vjernike i sve s kojima dođete u doticaj, a imaju potrebu za ovom vrstom usluge – karitativne pomoći.

 

Svako vam dobro

Don Željko Majić

ravnatelj Caritasa

Read more …

Četvrti obiteljski dan i Prvi Svjetski dan djedova i baka te starijih osoba na Kupresu

Poštovani župnici, braćo svećenici! 

Dostavljajući vam u prilogu materijale (plakat) za IV. Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini koji će se i ove godine održati u crkvi Svete Obitelji na Kupresu, 24. i 25. srpnja, ujedno vas molimo da povjerene vam vjernike ne samo obavijestite nego potaknete na sudjelovanje, i još bolje, po mogućnosti, organizirano povedete.   

Posebno je želja naših nad/biskupa da se ove godine ovaj Obiteljski dan, koji se slavi pod geslom: „Obitelj – svjedočanstvo radosne ljubavi“, posveti supružnicima jubilarcima, dakle onima koji slave 25., 50. ili 60. obljetnicu bračne vjernosti.  

Read more …

Darovatelji za crkvu: svibanj-lipanj 2021.

U prilogu popis darovatelja za crkvu u svibnju i lipnju ove godine. Svima hvala!

Read more …

Karitasov Obiteljski centar u Mostaru započinje s radom

U prilogu pismo našeg ravnatelja biskupijskog Caritasa, don Željka Majića, u kojem nas obavještava o početku rada Obiteljskog centra u Mostaru te o njegovoj svrsi i mogućnostima na pomoć svima nama.

Read more …

Proslava Srca Isusova u Studencima 2021.

U prilogu raspored programa i devetnice u Studencima o proslavi Srca Isusova 2021. godine!

Read more …

Uz svetkovinu Presvetoga Trojstva - titulara naše župe

Svetkovina Presvetoga Trojstva, te najuzvišenije tajne naše vjere, svima nam je poziv na prisnije zajedništvo vjere i na produbljenje spoznaje o Bogu i otajstvu njegova života. Pogotovo što živimo u svijetu u kojemu se o Bogu govori uopćeno i prilično nejasno i neprecizno. Kao da je govor u Bogu nešto usputno ili kao da je suvišno produbljivati istine koje se tiču njegova otajstva. Zato je Isus svoje učenike poučavao ne tehnikama življenja ni zemaljskoj dobrobiti, već ih je poučavao istini u trojstvenome Bogu. U tom smislu im je dao i poslanje nakon svoga uskrsnuća, kako smo čuli u današnjem evanđeoskom odlomku: “Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji! Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!”. Apostoli su, dakle, trebali sve ljude poučavati istinama o Ocu i Sinu i Duhu Svetome, te d ih čuvaju čvrsto utisnutima u svoje biće, jer je to najvažniji nauk kojemu ih je on poučio.

 

 

Read more …

Crnićani sami uređuju svoju sv. Anu

Na inicijativu samih mještana i naših župljana u Crnićima (Sveta Ana) započelo se ovih dana s uređivanjem grobljanskog i crkvenog prostora kapelice. Svojim rukama, svojim prilozima i svojim znanjem - svojoj svetoj Ani u čast...

Read more …

Komemoracija na Radimlji (Stolac) 2021.

Poštovani velečasni!

U prilogu vam dostavljamo pismo don Rajka Markovića, župnika i dekana u Stocu, u kojemu nas poziva na zajedničku komemoraciju žrtava komunizma na Radimlji kod Stoca i slavje sv. Mise za sve poginule. 

Sv. Misa i komemoracija bit će u subotu, 22. svibnja u 18.00 sati. 

Iako će se sv. Misa i komemoracija održati u skladu s epidemiološkom situacijom, to nas ni malo ne sprječava da zajedno s vjernicima sudjelujemo u ovom slavlju jer se sve odvija na vanjskom prostoru koji može primiti više tisuća vjernika, a da se poštuje i tzv. fizički razmak koji propisuju epidemiolozi i krizni stožeri. 

S poštovanjem vas pozdravljamo

 

Don Željko Majić

generalni vikar 

Read more …

Kraljica Mira - Hrasno 2021. godine

U prilogu obavijest o proslavi Kraljice Mira u Hrasnu ove 2021. godine!

Read more …

Darovatelji za crkvu - ožujak i travanj 2021.

U prilogu popis naših darovatelja za crkvu u mjesecima ožujku i travnju 2021. godine!

Read more …