Otvara se Caritasov dom za starije osobe u Potocima kod Mostara

Poštovani župniče!

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u radu sa starijom populacijom kroz svoje ustanove i projekte, svjestan rasta broja starijih osoba koji je zbog produženja životnog vijeka vidljiv i na našim prostorima te osluškujući potrebe ove populacije, Caritas Mostar pripadnicima treće životne dobi nudi  mogućnost smještaja u Domu Emaus u Potocima. Dom za umirovljenike Emaus otvorit će svoja vrata prvim stanarima/korisnicima, ako Bog da, 1. listopada 2021. godine...

 

Read more …

Bračni vikend

Poštovani župniče!

U prilogu Ti dostavljam dopis – obavijest o Prvom Bračnom vikendu koji će se održati od 9. do 11. ruina u Caritasovu Duhovno-kulturnom centru „Emaus“ u Potocima.

U nadi da ćeš ovu novu aktivnost Caritasa naših biskupija shvatiti kao pomoć u pastoralnom radu – posebno u obiteljskom pastoralu, radujući se budućoj suradnji s poštovanjem vas sve zajedno i pojedinačno pozdravljam.

Don Željko Majić

ravnatelj Caritasa

Read more …

Darovatelji za crkvu lipanj/srpanj 2021.

U prilogu popis darovatelja za crkvu u našoj župi tijekom mjeseca lipnja i srpnja 2021. godine!

Read more …

Prijava za "Sidro 2021"

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeko7XQFC5ryIWt6r1rWu_Fjgad_zrBu58PF4QrUyPHPcLdpw/viewform

 

GESLO SIDRA 2021: „STVORENI ZA NEBO“
TKO SE MOŽE PRIJAVITI? Djeca od od završenog 1. do završenog 8./9. razreda
ŠTO JE TO? Različite aktivnosti za djecu Gabela Polja i šire kako bi gradili zajedništvo i prijateljstvo s Isusom i međusobno, kako bi kvalitetno proveli slobodno vrijeme. Program vode animatori – mladi srednjoškolci i studenti, volonteri (odrasli i roditelji) pod vodstvom župnika vlč Bernarda Marijanovića i s. Dijane Mlinarić, karmelićanke BSI
TERMIN I TRAJANJE: 18. – 20. 08. 2021. – svaki dan u trajanju od 14.30 – 20 sati.

Read more …

Smještaj u Svetoj Marti - Caritas Mostar

U prilogu vam dostavljam obavijest o otvorenosti Caritasova Doma Sveta Marta za sve osobe koje se nađu u Mostaru radi liječenja, ili su pratnja bolesnika, posebno djece, a nisu u mogućnosti sami osigurati vlastiti smještaj.

Smještaj je u potpunosti besplatan.

Moli vas da o ovoj mogućnosti obavijestite povjerene vam vjernike i sve s kojima dođete u doticaj, a imaju potrebu za ovom vrstom usluge – karitativne pomoći.

 

Svako vam dobro

Don Željko Majić

ravnatelj Caritasa

Read more …

Četvrti obiteljski dan i Prvi Svjetski dan djedova i baka te starijih osoba na Kupresu

Poštovani župnici, braćo svećenici! 

Dostavljajući vam u prilogu materijale (plakat) za IV. Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini koji će se i ove godine održati u crkvi Svete Obitelji na Kupresu, 24. i 25. srpnja, ujedno vas molimo da povjerene vam vjernike ne samo obavijestite nego potaknete na sudjelovanje, i još bolje, po mogućnosti, organizirano povedete.   

Posebno je želja naših nad/biskupa da se ove godine ovaj Obiteljski dan, koji se slavi pod geslom: „Obitelj – svjedočanstvo radosne ljubavi“, posveti supružnicima jubilarcima, dakle onima koji slave 25., 50. ili 60. obljetnicu bračne vjernosti.  

Read more …

Darovatelji za crkvu: svibanj-lipanj 2021.

U prilogu popis darovatelja za crkvu u svibnju i lipnju ove godine. Svima hvala!

Read more …

Karitasov Obiteljski centar u Mostaru započinje s radom

U prilogu pismo našeg ravnatelja biskupijskog Caritasa, don Željka Majića, u kojem nas obavještava o početku rada Obiteljskog centra u Mostaru te o njegovoj svrsi i mogućnostima na pomoć svima nama.

Read more …

Proslava Srca Isusova u Studencima 2021.

U prilogu raspored programa i devetnice u Studencima o proslavi Srca Isusova 2021. godine!

Read more …