Nedjelja solidarnosti u BiH

Treća korizmena nedjelja (03/03/2024) je ujedno i Nedjelja solidarnosti svih vjernika na području Bosne i Hercegovine, osobito s onim župama koje imaju ispod 200 vjernika a tih je župa iz godine u godinu sve više.

Milostinja ove nedjelje prikuplja se po svim našim župama na tu nakanu te će se podijeliti između gore spomenutih župa za njihove potrebe.

Read more …

Korizmena poslanica i Molitva za zajedništvo

Poštovani,
u privitku Vam šaljemo: 
 
- biskupovu Korizmenu poslanicu 
- Molitvu za zajedništvo
 
Srdačan pozdrav.
don Stipe Gale, kancelar

Read more …

Korizmena pokornička hodočašća u Hrasno 2024

U prilogu raspored korizmenih nedjeljnih hodočašća u svetište Kraljice mira u Hrasnu u ovoj 2024. godini!

Read more …

Gospin kip i stajalište u Gornjoj ulici

Nakon razgovora i savjetovanja s župnim Pastoralnim i Ekonomskim vijećem želja nam je izgraditi stajalište i postaviti Gospin kip u Gornjoj ulici (bivše bućalište) na raskrižju kod kuće broj 34. iz nekoliko razloga od kojih neke navodimo:

- Uz spomenik palim braniteljima (Centralna ulica), Zavjetni križ (skretanje iz Željezničke u Srednju ulicu) ova postaja s Gospinim kipom (Gornja ulica) bila bi jedno od stajališta naše procesije s Presvetim sakramentom na svetkovinu Tijelova

- U cijeloj našoj župi nemamo reprezentativni javno postavljeni Gospin kip na štovanje

- U cijeloj Gornjoj ulici zasada nemamo nikakvo javno vjersko obilježje

- Taj dio župe je i zemljopisno najudaljeniji od župne crkve (ne računajući Crniće) te će  tijekom Marijinih mjeseci (svibanj i listopad) moći poslužiti kao zajedničko mjesto molitve krunice u lijepim danima svima u blizini a pogotovo starijim osobama ako već ne mogu doći moliti s nama u crkvi

Molimo sve naše župljane, posebno žitelje Gornje ulice koji imaju kakve primjedbe, drugačije prijedloge ili savjete o ovoj našoj namjeri da se slobodno jave u župni ured!

U prilogu je slika projekta kako bi to izgledalo!

Read more …

Početak župnog vjeronauka i ostalih župnih aktivnosti - osim...

U ovome tjednu (Treći tjedan kroz crkvenu godinu, od četvrtka, 25/01/2024) započinjemo župni vjeronauk i ostale župne aktivnosti po već ustaljenom rasporedu - ako već nisu započele (Lectio divina, krizmanici, HKM, prvopričesnici, zborovi, ministranti, prvi i drugi razred...) osim vjeronauka utorkom (od četvrtog do sedmog razreda) koji kreće početkom veljače – ako Bog da...

Raspored u prilogu!

Read more …

Odredbe o novim pristojbama na teritoriju BK BiH

Poštovani župnici i župni upravitelji,
u privitku je dopis biskupa Petra uz koji Vam se dostavlja Odobrenje novih Odredbi o pristojbama na teritoriju BKBiH. Ove nove Odredbe stupaju na snagu 1. siječnja 2024. godine.
 
Srdačan pozdrav.
don Stipe Gale, kancelar

Read more …

Odgađa se početak blagoslova obitelji...

Zbog župnikove bolesti odgađa se početak planiranog blagoslova obitelji u našoj župi do nedjelje (31/12/2023) kada će, ako Bog da, biti objavljen novi raspored u župnim oglasima. One ulice koje su bile predviđene poslije Nove godine ostaju po starom rasporedu!

Read more …

Raspored blagoslova obitelji u župi Gabela Polje 2023./2024.

 

  • Utorak (02/01/2024) od 8 sati – Marulićeva ulica (od Jura šopa prema Vidu; kućni brojevi 315 - 381).
  • Srijeda (03/01/2024) od 8 sati – Srednja ulica (od Granice do Zavjetnoga križa; kućni brojevi 226 – 144; 233 – 240; 175 – 170).
  • Četvrtak (04/01/2024) od 8 sati – Željeznička ulica (od Stare Gabele prema Granici; kućni brojevi 3 – 7; 127 – 143; 228 – 263; 304 – 312).
  • Subota (06/01/2024) Bogojavljenje: Tri Kralja – Crnići (poslije mise u 11 sati).

 

Read more …

Biskupova božićna čestitka 2023.

U privitku božićna čestitka našega biskupa Petra!

Sa svih strana svijeta, sjevera, juga, istoka i zapada ljudska je obitelj okupljena u Kristu. Dijete u jaslama postat će čovjek na križu, nudeći zagrljaj svoje ljubavi cijelom svijetu. Kao glasnici mira, zagrlimo svakoga, jer smo i sami u novorođenom Spasitelju zagrljeni Božjom ljubavlju. I molimo ga: Svemogući, koji si dijete postao, obasjaj naše noći, prodri u našu ravnodušnost i donesi svjetlo!

Read more …